Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vallási intézmények, templomok képes leírás - Budapest 15. kerület.tlap.hu
részletek »

Vallási intézmények, templomok - Budapest 15. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest15kerulet.tlap.hu » Vallási intézmények, templomok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Boldog Salkaházi Sára Plébánia

Boldog Salkaházi Sára Plébánia

Idősekhez, betegekhez telefonon, vagy személyesen megbeszélt időpontban-, súlyos-életveszélyes beteghez bármikor megyünk! Márton Mihály esperes-plébános úr tervei szerint a templomnak a főtéren kellett megépülnie. A látványtervet, a makettet és műszaki dokumentációt a Főegyházmegye elkészíttette.

Magyarok Nagyasszonya Főplébánia

Magyarok Nagyasszonya Főplébánia

Budapest XV. kerületében, a rákospalotai Széchenyi tér közepén, szabad térségen, fákkal körülvéve áll a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelt neoromán stílusú főplébánia templom. A Főplébániához tartozik a Kossuth Lajos utcában, a lakótelep panelházai között megbúvó kis barokk templom, amely Palota középkori egyházát rejti magában. A templom a Szentháromság tiszteletére van felszentelve.

Pestújhelyi Evangélikus Gyülekezet

Pestújhelyi Evangélikus Gyülekezet

Újra találkozhatunk az Új Találkozás istentiszteleteken minden hónapban egyszer az újpesti és pestújhelyi gyülekezetek templomaiban. Az idei évben egy sorozatot fogunk bejárni, úgyhogy érdemes az első alkalmon bekapcsolódni. A hit gyöngyei lesz a témánk. Egy gyöngysort fogunk végigjárni az év folyamán. A különböző színű gyöngyök különböző fontos szempontból mutatnak életünkre. Az Isten gyöngy aranya a kezdő és végpont innen indulunk az énünk első gyöngyéhez, a keresztség gyöngye, a pusztaság, a nyugalom, a szeretet, titok, éjszaka, feltámadás követik egymást. Evangélikus spiritualitás, lelkiség ritka élményei lehetnek ezek az esték. Mindenki kortól, stílusérzéktől függetlenül igazgyöngyöt találhat.

Rákospalotai Baptista Gyülekezet

Rákospalotai Baptista Gyülekezet

A huszadik század elején az újpesti gyülekezet vezetősége szükségesnek látta, hogy aktív gyülekezetplántáló munkába kezdjen Angyalföldön, Pestújhelyen és Rákospalotán. 1927-ben az Újpesti Baptista Gyülekezet akkori lelkipásztora Pannonhalmi Béla testvér rendszeres istentiszteleti alkalmakat kezdett a Pestújhelyen lakó baptista testvérek otthonában. Azok a testvérek, akik jóllehet újpesti és más budapesti gyülekezetek tagjai voltak, de Rákospalotán illetve Pestújhelyen laktak, a közelségből adódóan inkább Pestújhelyen tartottak istentiszteleteket.

Tuti menü