Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közérdekű hivatalok, intézmények képes leírás - Budapest 15. kerület.tlap.hu
részletek »

Közérdekű hivatalok, intézmények - Budapest 15. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest15kerulet.tlap.hu » Közérdekű hivatalok, intézmények
Keresés
Találatok száma - 6 db
15. kerületi önkormányzat

15. kerületi önkormányzat

A kerület a főváros északkeleti városkapuja. Az M3-as autópálya bevezető szakasza, a közeljövőben megépülő M0-ás észak-északkeleti vonala, a 2-es főút városi becsatlakozása vonzóvá tette a kerületet a kereskedelmi nagyberuházások számára. Megépült a Pólus Center (akkor Közép-Kelet-Európa legnagyobb bevásárlóközpontja) a Metro, Praktiker, Guliver és számos autót forgalmazó cég (Opel, Skoda, Mazda, Fiat), majd 2003-ban átadták az Ázsia Központ két fő épületét. Így az idetelepült áruházak, üzletek a 'kereskedelem kerületévé' változtatták a főváros XV. kerületét.

15. kerületi szakrendelők

15. kerületi szakrendelők

Szakrendelőnkben egységes informatikai rendszer működik, amely lehetővé tette a betegek orvosi dokumentációjának egységes kezelését, a szakrendelések közötti rugalmas betegellátást, központi betegfelvételt, betegirányítást és a tájékoztatás hiteles megvalósítását.A szakrendeléseink 2010 óta előjegyzéssel vagy előjegyzési rendszer alkalmazása nélkül fogadják betegeiket, a betegforgalom, a szakrendelés jellege és a betegek igényeihez igazodva. Figyelembe véve a betegek ez irányú elvárásait, továbbá szem előtt tartva a nyugodt orvosi munka fontosságát, valamennyi szakrendelésünkön bevezettük az előzetes bejelentkezést. Természetesen a betegek számára továbbra is nyitva áll a bejelentkezés nélküli betegfogadás lehetősége ott, ahol eddig is mód volt a rendelés előzetes bejelentkezés nélküli igénybevételére. Ilyenkor azonban csak az előjegyzett betegek behívása után kerülhet sor az ellátásra. Továbbra is soron kívül fogadjuk a sürgős ellátást igénylő betegeket.

Családsegítő Szolgálat

Családsegítő Szolgálat

1988 tavaszán költözhettünk be a Kontyfa utca 3-ba, elköszöntünk a Pattogós utcai faház szűk kis irodájától, ahol lehetetlen volt az érdemi szakmai munka megkezdése. Átmeneti megoldásként egymást vendégül látva munka reggeliket, munkaebédeket, vacsorákat tartottunk, elmélkedtünk, vitatkoztunk, szakmai elképzeléseinkről. Így érleltük a Szolgálat szakmai arculatát, filozófiáját. Miközben erősödött az együttműködésünk családias jellege, körvonalazódott az is, hogy két hangsúlyos megközelítést kell kibékítenünk. Szegénygondozás kontra mentálhigiénés megközelítés a problémák kezelésében. Gyakorta előfordult, hogy hétvégeken is a munkahelyünkön voltunk családostul - olykor jókat mulatva, ha akkor is összefutottunk, eltöltve néhány órát együtt, mint az otthonunkban. Szinte második otthonunkká vált a Családsegítő. Ezért is volt fájdalmas számunkra, mikor be kellett ismernünk, hogy már nem vagyunk tovább terhelhetőek, új társakra van szükségünk, új szolgáltatásokat kell bevezetnünk. Közel egy évig küzdöttünk önmagunkkal. Kellenek új kollégák? Nem kellenek? Mi lesz így a mi kis családunkkal? Végül jöttek új családtagok. Könnyű volt csatlakozniuk ehhez a légkörhöz. Aztán jöttek új ötletek, majd új szolgáltatások, új munkatársi csoportok alakultak. Így egyre bővültünk. Ma már valóban olyanok vagyunk, mint egy valódi nagy család, melynek története, történelme van.

Egyesített Szociális Intézmény

Egyesített Szociális Intézmény

Az Eszi általános alaptevékenysége a kerületben lakók számára nyújtott szociális, gyermekjóléti alapellátások és egyes szakellátási formák biztosítása. Intézményünk működteti a kerületben a fogyatékkal élők nappali ellátását és az intézményen belüli foglalkoztatásukat. Ellátjuk a gyermekek és fiatal felnőttek körében a gyermek-és ifjúságjóléti alapszolgáltatási feladatokat. 1999-ben jött létre az Egyesített Szociális Intézmény a korábban önálló területek egyesítésével. Jelenleg az ESZI Központ és a különböző területeket felölelő öt Egység alkotja a szervezet egészét. A telephelyek a kerület több pontján, egymástól földrajzilag elszórtan találhatóak meg. A szociális munkánk célja, hogy a segítés olyan professzionális, hatékony szociális ellátórendszer működésével valósuljon meg, amelyben szakképzett, elkötelezett emberek dolgoznak, és szívügyüknek tekintik a hozzájuk fordulók felé irányuló szolgálatot. A segítő és segített között kialakuló kapcsolat alapja a bizalom. Megbízni, problémát rábízni valakire csak akkor lehet, ha az illető jól ismeri a tevékenységét szabályozó előírásokat, munkáját lelkiismeretesen, magas színvonalon, törvényesen, szakszerűen végzi.

Nevelési Tanácsadó

Nevelési Tanácsadó

Nevelési Tanácsadónk új épületben, barátságos környezetben várja a szülőket és gyerekeket. Pszichológus és fejlesztő pedagógus kollégáink segítségét kérheti, ha gyermeke tanulási vagy magatartási problémákkal küzd. A Nevelési Tanácsadó olyan mentálhigiénés szolgáltatást nyújtó intézmény, melynek feladata a 3-18 éves beilleszkedési-, tanulási- és magatartási nehézséggel küzdő gyermekek problémáinak kezelése a szülők bevonásával. Amennyiben a gyermek nappali tagozatos középiskolába jár, a Nevelési Tanácsadó 18 éves koron túl is illetékes az ellátásában. A feladatot pszichológusok és gyógypedagógus munkatársak Team munkában látják el. A tanácsadók munkája egyrészt a gyermekek pszichológiai, pedagógiai, gyógypedagógiai esetleg pszichiátriai vizsgálata, másrészt a gyógyuláshoz szükséges különböző fejlesztő és/vagy pszichoterápia. Szakvéleményt készítenek a Nevelési Tanácsadó munkatársai az iskolakezdéshez, ha a gyermek egyéni adottsága, fejlettsége azt szükségessé teszi. Szakvélemény készül a hozzájuk forduló gyermekről a szülő kérésére, illetve az oktatási intézmények írásbeli beutalása alapján a szülő beleegyezésével, illetve esetenként a gyámhivatal megkeresésére is. Foglalkoznak a Nevelési Tanácsadót, gondjaikkal önként, felkeresők gyermekeivel, szükség szerint - a jelentkező beleegyezésével - a gyermek családjával, megelőzési és korrekciós célzattal.

Olajág Otthonok

Olajág Otthonok

Intézményeink 17 év tapasztalatával, elhivatott szakemberekkel, akadálymentesített környezetben várják azokat az időseket, akik nyugdíjas éveiket biztonságban, nyugalomban, önállóságukat megőrizve, a közösség aktív tagjaként kívánják eltölteni. Az Olajág Otthonok teljes körű ellátással, Magyarországon egyedülálló módon a gondozási szolgáltatások mellett széles körű egészségügyi szolgáltatásokkal is állnak a beköltözni vágyók rendelkezésére, ezzel megőrizve és javítva a lakók egészségi állapotát. Otthonaink színes programokkal gazdagítják a beköltözöttek mindennapjait, a kirándulásoktól a múzeum - és színházlátogatásokon át a zenés rendezvényekig. Intézményeink minden igény kielégítésére alkalmasak. Jelen vagyunk a Budapest szívében található VIII. kerületben, Zugló, Csepel és Újpalota zöldövezetében, illetve a vidék teljes nyugalmát biztosító Törökbálinton is. Munkatársaink szakértelmének, gondoskodásának köszönhetően a harmóniára vágyó, önálló életvitelt folytató házaspárok, a társaságot kereső egyedül élők vagy az önálló életvitelben - memóriazavar, demencia vagy Alzheimer-kór által - akadályozott idősek egyaránt biztonságos otthonra, állapotuknak megfelelően állandó felügyeletre találnak.

Tuti menü