Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Baba-mama programok képes leírás - Budapest 15. kerület.tlap.hu
részletek »

Baba-mama programok - Budapest 15. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest15kerulet.tlap.hu » Baba-mama programok
Keresés
Találatok száma - 6 db
Babamasszázs

Babamasszázs

A szeretetteljes bőrkontaktus és a masszázs az édesanyákra is hatással van. Azzal, hogy kisbabádat rendszeresen masszírozod, napról - napra fejleszti anyai készségedet, növeli a kicsi kényelemérzetét, és a kettőtök közötti kapcsolatot. A bizalom és a szeretet kötelékei, a megfontoltság, a melegség, a nyitottság, a mások elismerésének leckéje, amelyeket a masszázs alatt sajátít el, mind végig követik gyermekedet a felnőtté válás útján. A csecsemőmasszázs pozitív hatásai: Elősegíti és egyben erősíti az anya-gyermek kapcsolat kialakulását, Fokozza a vérkeringést, Erősíti az immunrendszert, Az idegrendszer fejlődését segíti elő, mielinizáció, Izületeket lazítja, és erősíti, Emésztést könnyíti, bélgázok kiürülését segíti elő, Kedvezően hat a légző rendszerre, A babában oldja a feszültséget, A fogzási panaszokat enyhíti, A szopást elősegíti, Pozitívan hat az anyatej termelődésére, prolaktin termelés nő, Hat a beszédfejlődésre, Gyengéd, szeretetteljes, meleg kommunikáció, Az érintéses relaxáció segítségével megtanulják a csecsemők, hogy hogyan lazítsák el a testüket.

Gekko Palota

Gekko Palota

Az első években a képességfejlesztés aranyat ér, mert ilyenkor a gyermek agya, idegrendszere rendkívül fogékony. Lassan készítjük fel óvodára, bölcsődére és hatékonyan erősítjük az egész későbbi életét alapvetően meghatározó funkcióit. Fokozatosan készítjük fel gyermekét az iskolára. Célirányosan alapozzuk, erősítjük, szilárdítjuk meg azokat a képességeit, amelyeknek köszönhetően az iskolában könnyen tud majd figyelni, olvasni, írni, számolni, beilleszkedni, megfelelni az iskolai elvárásoknak.Sikeres tanulási stratégiákat szilárdítunk meg, egyedi igényei szerint könnyítjük meg számára a tantárgyi tudás megszerzését, a kreatívitás és tehetség kibontakozását.

Kerekítő

Kerekítő

Folyamatosan bővülő oldalunkról számos népi eredetű, közkedvelt és kevésbé ismert ölbeli játékot és mondókát tanulhatnak a szülők, nagyszülők és pedagógusok a kicsik nagy örömére. Pár hónapos kortól nagyóvodás korig ajánljuk az ölbeli játékokat. Határon innen és túl 69 foglalkozásvezető 123 helyszínen tart Kerekítő baba-mama foglalkozásokat 0-3 éves korig! Mondókás móka, Bábos torna és néptáncos Tippentő foglalkozások közül választhatnak a családok! Közös vonásuk: népi mondókáink és ölbeli játékaink, népdalkincsünk, népi gyermekdalok felelevenítése. A Vajdaságban, Erdélyben, Írországban, Svájcban és az USA-ban is! A Kerekítő a kisgyermekek jó kedvre kerekítéséről szól. Az élet első éveiben az önfeledt együttjátszás, a lovagoltatók, tenyeresdik, cirókázók érzelmi biztonságot nyújtanak, mely a korai anya gyermek és apa gyermek kapcsolat meghatározója és az értelmi és érzelmi fejlődés alapja.

Kölyökpark Játszóház

Kölyökpark Játszóház

A Kölyökpark Játszóház várja kis vendégeit, akik a belépődíj megfizetése után szabadon használhatják a játszóház minden játékeszközét. Az előre fizetett fél óra letelte után midnen megkezdett negyedóra utólag fizetendő. A szülők kérésére gyermekfelügyelet is kérhető, amíg a szülő egyéb ügyeit intézi.

Picur Bébiúszás

Picur Bébiúszás

A víz megnyugtat, ellazít, felold. Víz alatt a kisbabák könnyűnek és szabadnak érzik magukat. Ösztönösen visszatartják a lélegzetüket és segítség nélkül úsznak, miközben élvezik a függetlenségüket. A víz jótékony hatással van anyára és gyermekére, a terhesség ideje alatt, szüléskor és azután is. A legszembetűnőbb ezeken a babaúszás tanfolyamokon, eltekintve az örömtől és a csodálattól, amit a kicsik tudása okoz, a mindent átható melegség és szeretet érzése

Ringató

Ringató

A Ringató családi művészeti nevelési program. Mindenekelőtt fontos számunkra a zenei élménynyújtás, hogy a résztvevő felnőttek és gyerekek átéljék a közös játék és éneklés örömét. Mintát adnunk a szülők számára, hogy hogyan kezdődhet a családban a zenei nevelés. A Ringató nem műsor, nem valamiféle előadás! Közösen - a résztvevő felnőttekkel - hozzuk létre a foglalkozás élményét. Szeretném, ha minél többen rájönnének annak igazára, hogy az énekszó, a közös ölbeli játék valóban a kicsinyek lelki tápláléka kell, hogy legyen. Bízom benne, hogy a foglalkozások hatására az édesanyák és édesapák is otthon énekelni fognak gyermekeiknek, és ezzel a fölkeltik a kicsik érdeklődését, kedvet ébresztenek az önkéntes utánzásra. Érzékennyé, fogékonnyá teszik a kicsiket a jó zene, a művészet iránt már ebben a korai életszakaszban. A Ringató a gyakorlatban, néhány fontosabb módszertani tudnivaló: A harminc perces foglalkozások légköre oldott, felépítése, tartalma előre tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az adott helyzethez. A dalokat, mondókákat sokat ismételjük, egy-egy foglalkozáson belül is, de hétről hétre mindig visszatérünk a régebbiekre. Így az édesanyák könnyen megtanulják azokat. A foglalkozásokon mindig élő énekszó, vagy a foglalkozásvezető, esetleg meghívott vendég pár perces hangszerjátéka csendül fel, zenei felvételeket soha nem hallgatunk.

Tuti menü