Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Általános iskolák képes leírás - Budapest 15. kerület.tlap.hu
részletek »

Általános iskolák - Budapest 15. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest15kerulet.tlap.hu » Általános iskolák
Keresés
Találatok száma - 5 db
Czabán Általános Iskola

Czabán Általános Iskola

Szakmai munkánk, programjaink fő jellegzetességei: Egészséges, harmonikus személyiségfejlesztés, ami szülői, tanulói megítélés szerint is kiemelkedő tanári bánásmóddal párosul; a hagyományos munkaformák háttérbe szorítása, az egyéni- és csoportmunka, a kooperatív tanulási módszerek használata, melyet kiváló pedagógusgárdánk mellett további szakemberek: fejlesztő pedagógus, logopédus, iskolapszichológus is segítik. Két fő képzési irány jelenik meg oktatási programunkban: az emelt szintű angol,valamint a közoktatási típusú sportiskolai képzés. Hagyományostól eltérő képzési formák: számos programot iktatunk be a tanévbe, melyekkel céljainkat közvetlenebb, gyermekbarát módon érjük el. Az akadályverseny, művészeti- és sporttábor, kerékpáros túratáborok, erdei iskola, egészségnap, karácsonyi vásár, minden évben megrendezésre kerül. Szakkörök: plusz ismeretek szerzésére, illetve tehetséggondozásra adnak módot: internet, néptánc, énekkar, színjátszó, kreatív, kémia, környezetvédő, vöröskeresztes, angol, táblajátékok foglalkozás keretében. Diáksport Egyesületi foglalkozásainkon számos sportmozgással ismerkedhetnek meg tanulóink.

Hartyán Általános Iskola

Hartyán Általános Iskola

Pedagógiai programunkban céljainkat, feladatainkat úgy válogattuk össze, hogy a jó eredményt elérő tanulók is, és a lassabban haladók is megkapjanak minden továbbhaladáshoz, fejlődéshez szükséges feltételt. Feltett szándékunk, hogy alakuljon ki kudarctűrő képességük, de a tanulást ne kudarcként éljék meg! A nevelés különböző területein olyan fejlesztést kapnak, amely hozzájárul a teljes, harmonikus fejlődéshez. Megfelelő eszközök alkalmazásával elérhetjük, hogy tanítványaink megbízhatóak legyenek, helyes önértékeléssel rendelkezzenek, és legyen véleményük a velük és körülöttük történő eseményekkel kapcsolatban, s azt megfelelő módon ki is tudják fejezni. Iskolánk erősségeinek számítanak szabadidős rendezvényeink is, amelyek sokféle lehetőséget kínálnak az intézmény vonzáskörében élőknek. Az iskolai hagyományok ápolásával az együvé tartozás érzését erősítjük diákjainkban. A Gólyaavató, Egészségnap, Adventi gyertyagyújtás, Karácsonyi hangverseny, Magyar Kultúra Napja, Iskolai farsang, Kiszebáb égetés, Föld Napja, Költészet Napja, Anyák napja, Kamasz klub, nemzetiségi találkozók, versenyek, ünnepélyek, év végi hangverseny, színi előadás, Hartyán nap, nyelvi, sport, erdei és nyári táborok során sok élménnyel is gazdagodnak.

Hubay Jenő Zeneiskola

Hubay Jenő Zeneiskola

Intézményünk 2008-ban ünnepelte megalapításának 40. évfordulóját. Ezt az alkalmat még ünnepélyesebbé tette az a tény, hogy iskolánk a magyar alapfokú művészetoktatás egyik legmodernebb és a feladat ellátásához igazán méltó épületbe költözhetett 2006-ban. Iskolánk első volt azok között, akik felvállalták a zeneoktatás mellett más művészeti ág oktatását is. Az elmúlt évek igazolták, hogy helyes volt az irány, amin akkor elindultunk. Az oktatásnak azonban szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy körülötte állandóan változik a világ. Megváltoznak az értékrendek, változik a társadalmi igény, új irányzatok születnek. Nem lehet rugalmatlanul szemlélni ezeket a változásokat, hanem tudomásul kell venni őket, és a magunk eszközeivel, annak szellemében válaszolnunk kell rá. Ezt a célt szolgálja, hogy intézményünkben, az elkövetkező időszakban tovább szeretnénk növelni az oktatott hangszerek számát és megerősíteni a meglévők minőségét, ezzel is színesítve és bővítve azt a kínálati palettát, mellyel iskolánkat a jelentkezőknek még vonzóbbá kívánjuk tenni.

Károly Róbert Általános Iskola

Károly Róbert Általános Iskola

Iskolánkra jellemző a családias légkör, a szeretetteljes, biztonságos, igényes és szép környezetben történő nevelő-oktató munka. Fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk járó gyerekek, tanulóink szívesen jöjjenek az iskolába. Alapvető szándékunk, hogy a szülőkkel tartalmas és jó együttműködést alakítsunk ki, hiszen a gyermekek nevelése közös feladatunk. Minden érdeklődő szülő, és leendő szülő részére nyílt órákat szervezünk, ahol betekinthetnek a napi pedagógiai munka rejtelmeibe, az órák hangulatába, s tapasztalhatják a tanulók aktív részvételét. Az új általános iskola a korábbi hagyományok közül igen sokat átvett az előd intézménytől, és folytatni kívánja a megkezdett munkát. Büszkék vagyunk az iskola névadójára, a magyar történelem kiemelkedő alakjára, I. Károly Róbert magyar királyra. Rá emlékezve és gazdag tartalommal megtöltve rendezzük meg ebben a tanévben is a Károly Róbert Napokat, melyben izgalmas történelmi játékok, lovagi tornák, vetélkedők, Művészeti Gála résztvevői lehetnek tanulóink és valamennyi érdeklődő. Úgy gondolom, hogy a köszöntő és az iskolát röviden bemutató részben többet ettől nem szükséges közölni, hiszen Önök - és minden látogató - szinte bármilyen információhoz hozzájuthat a honlap böngészése során. Jó szívvel ajánlom mindenkinek a leírt gondolatokat és azoknak, akik most és a közeljövőben választani fognak az iskolánkat is.

Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola

Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola

Ajánlataink általános iskolát végzetteknek: 4 éves gimnáziumi képzés, Érettségi vizsga, emelt óraszámban tanítjuk az elsőidegen nyelvet és informatikát, 4 +1 éves szakközépiskolai képzés, kötelező szakmai érettségi tárgyak, amelyek munkakör betöltésére jogosítanak.

Tuti menü